 |
MİKROBİYOTA ve Probiyotik Derneği Başkanı Prof. Dr. Meltem Yalınay, bağırsak mikrobiyom analizinin kişinin bağırsaklarındaki dengesizliğin düzenlenmesi için en uygun probiyotik önerisi ve prebiyotik desteğinin en doğru şekilde planlamasına yardımcı olduğunu söyledi.
|
|
 |
Bağırsak sağlığının genel sağlık açısından önemine işaret eden uzmanlar, çocukluk çağında doğru probiyotik kullanmanın önemini vurguluyor.
|
|
 |
ABD'li araştırmacılar, bebek dışkısında tedavi edici özellikleri olan probiyotik bağırsak bakterisi keşfetti.
|
|
 |
Turşu, içerisinde bulunan probiyotik bakteriler sayesinde kişiyi grip ve benzeri enfeksiyonlardan koruyor
|
|
 |
Öyle yiyecekler var ki sayelerinde belki 20'li yaşlarımıza dönmüyoruz ama kendimizi genç hissediyoruz. Peki, bu yiyecekler hangileri ve bizim neden öyle hissetmemizi sağlıyorlar?
|
|
  |
Yeni yiyecekler deneme söz konusu olduğunda çoğumuz ne kadar iştah açıcı göründüğüne bakarız. Ancak nefis görünse bile ölüme neden olabilecek yiyecekler var.
|
|
 |
HALK Sağlığı Uzmanı Dr. Ali Kasım Hacim, "Dengeli beslenmenin yanında sadece yiyecekler değil, mineral de önemlidir.
|
|
 |
Alımlı hanımlar ayağının tozuyla lezzetli vegan yiyecekler, sağlıklı ipuçları ve çok daha fazlası ile geliyor.
|
|
 |
Bu yiyecekler nikotini vücuttan atmaya yarar.
|
|
  |
Yağ Yakan Yiyecekler Nelerdir?
|
|
 |
Bu yiyecekler, cinsel gücünüzün artmasını sağlıyor.
|
|
  |
Sperm kalitesini artıran yiyecekler ile cinsel yaşantınızı sağlıklı hale getirebilirsiniz.
|
|
 |
Yunanistan'daki marketlerde kullanım tarihi sona ermiş yiyecekler satılacak.
|
|
 |
Pankreas kanserinin oluşumunda alkol, sigara kullanımı ve yağlı yiyecekler büyük rol oynuyor.
|
|
 |
İştah açan yiyecekler ile iştahsızlık tedavisini gerçekleştirebilirsiniz: İşte iştah açan bitkiler...
|
|
 |
Enerji versin diye yöneldiğimiz tatlı yiyecekler yerine kalori yakımına yardımcı proteinleri tüketmek çok daha sağlıklı.
|
|
 |
Lifli yiyecekler tüketerek hem sağlıklı beslenmiş hem de sağlıklı bir şekilde kilo vermiş olursunuz. İçerisindeki lif miktarlarının yüksek olması nedeniyle lifli yiyecekler tok tutarak, sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı olabilir. Lifli yiyecekler nelerdir, lifli yiyecekler ne işe yarar diye merak ediyorsanız vermiş olduğumuz bilgilerden faydalanabilirsiniz. İşte lifli yiyecekler nelerdir sorusunun cevabı…
|
|
 |
Sağlıklı beslenme için önemli bir kaynak olan probiyotikler, insan sağlığı için birçok olumlu etkiye sahip. Probiyotik olan besinleri tüketerek bilinçli ve sağlık beslenme sağlanabilir. Peki, probiyotik içeren besinler nelerdir? İşte probiyotik içeren ebsinler!
|
|
  |
Prof. Dr. Arıca: "Probiyotikler alzheimer riskini azaltıyor" Yalova Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vefik Arıca, yılda 3 ay boyunca probiyotik kullanımının yaşlanma döneminde alzheimer riskini azalttığını söyledi.
|
|
  |
Prof. Dr. Arıca, probiyotik kullanımının önemine dikkat çekti Arıca: "Kazakistan, Özbekistan gibi bir takım ülkelerden alıp kendimiz çoğaltıp yapabiliyorsak evet biz kefiri biz yiyelim.
|
|
 |
Probiyotiklerin bağırsaklarda yaşayan dost bakteriler olduğunu belirten Diyetisyen Eda Balcı, düzensiz bağırsak hareketleri ve kabızlık sorununa karşı probiyotik içeren ürünler tüketilmesi gerektiğini söyledi.
|
|
 |
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) kampüsündeki Teknopark İzmir bünyesinde firma kuran 30 yaşındaki Elif Yılmaz Pekçalışkan, sindirim sisteminde yaşadığı rahatsızlıktan yola çıkarak probiyotik aktivitesi arttırılmış doğal meyveli yoğurt üretti.
|
|
 |
Dünyayı kasıp kavuran koronovirüs salgınına yakalanmamak için bağışıklık sisteminin güçlü tutulması gerektiğini belirten İKÜ Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gürhan Raif Çiftçioğlu, probiyotik yönünden zengin beslenilmesi uyarısında bulundu.
|
|
 |
Diyetisyen Yıldız Melek Aksoylu uzun süren kabızlık, ishal veya gaz problemlerinin ciddi hastalıkların habercisi olabileceği gibi, yeterli probiyotik ve prebiyotik gıdaların tüketilmediğinin de göstergesi olabileceğini söyledi.
|
|
 |
PROBİYOTİK Prebiyotik Derneği İkinci Başkanı ve Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Alagözlü, yoğurtta bol miktarda probiyotik bulunduğunu söyleyerek sindirim ve boşaltım sistemi için probiyotiğin vazgeçilmez olduğuna dikkat çekti.
|
|
 |
PROBİYOTİK Prebiyotik Derneği İkinci Başkanı ve Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Alagözlü, yoğurtta bol miktarda probiyotik bulunduğunu söyleyerek sindirim ve boşaltım sistemi için probiyotiğin vazgeçilmez olduğuna dikkat çekti.
|
|
 |
Türk Gastroenteroloji Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Murat Törüner, probiyotik kullanımının özellikle bazı sağlık problemlerinde başarıyı getirdiğini ancak pek çok diğer hastalıkta henüz probiyotiğin faydasını gösteren yeterli sayıda kuvvetli kanıt gösterilemediğini belirterek,...
|
|
 |
Probiyotik Derneği İkinci Başkanı ve Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Alagözlü, sezaryenla dünyaya gelen bebeğin hayata 1-0 yenik başladığını söyleyerek, "Eğer bebek anne sütü de almıyorsa 2-0 yenik başlar" dedi.
|
|
 |
Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Seyrani Ziraat Fakültesi Tarımsal Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Silici öncülüğünde başlatılan proje kapsamında, arı poleninden doğal probiyotik ürün elde edildi.
|
|
  |
"Ezbere probiyotik kullanmayın" Türk Gastroenteroloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr.
|
|
 |
Gün içerisinde kullandığımız şekerli yiyecekler, asitli içecekler belli bir süre içerisinde diş sağlığını tehdit eder. Diş ağrıları çoğu zaman bizi çaresiz bırakabilir.
|
|
 |
Ekşi ve şekerli yiyecekler ile gazlı içecekleri tükettikten sonra sakın dişlerinizi fırçamalayın. Bunun yerine 1 bardak ılık su için.
|
|
 |
Medicana Bahçelievler Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Hasan Taşçı, pankreas kanserinde ileri yaş, sigara, alkol kullanımı, yağlı-kızarmış yiyecekler, erkek cinsiyet ve siyah ırkın büyük risk faktörlerinden olduğunu bildirdi.
|
|
 |
Ramazan ayının uzun ve sıcak günlere denk geldiği bu zamanda, vücudun kaybettiği vitamin ve minerali geri kazanmak için iftar saatlerinde sağlıklı ve hafif yiyecekler tüketmenin önemi artıyor.
|
|
 |
Uyuşturucu kullanımı sonrası da artan, mutluluk hissi veren dopamin bazı insanlarda lezzetli yiyecekler tüketildikten sonra da oluşuyor, bu nedenle bu kişiler giderek yiyeceklere bağımlı hale geliyorlar.
|
|
 |
Erkeklerin cinsel yaşamını düzenleyen ve güçlendiren yiyecekler belli oldu. İşte bunlardan bazıları...
|
|
 |
Günlük hayatta hiç dikkat etmeden tüketilen birçok besin sağlık açısından incelendiğinde oldukça tehlikeli çıktı. İşte hayatımızdan çıkaramadığımız ama insan sağlığını bozan yiyecekler...
|
|
 |
Havuç, çilek, kiraz, taze yaban mersini, nar, siyah üzüm, domates ve kırmızı biber gibi yiyecekler, yağ yakımına yardımcı olarak kilo almayı engelliyor.
|
|
 |
Kayseri Özel Tekden Hastanesi Diyetisyeni Duygu Deniz, basit şeker yerine tam tahıllı yiyecekler, meyve, tarçın ve bitter çikolata tüketmenin kilo vermeye yardımcı olacağını söyledi.
|
|
 |
Gastroenteroloji uzmanı Prof. Dr. Hakan Demirci, aşırı sıcaklarda mide-bağırsak enfeksiyonunun arttığını belirtiyor. Doğru koşullarda saklanmayan veya açıkta bekletilen yiyecekler ve içecekler enfeksiyonun en büyük nedeni olarak görülüyor. Enfeksiyonun hafif seyrettiği durumlarda su ve elektrolit kaybı yaşanabilir. Bu nedenle sıvı alımı artırılmalı, beslenme düzeni değiştirilmeli ve hijyen kurallarına dikkat edilmelidir. Ayrıca probiyotik gıdalar, lifli gıdalar ve egzersiz yapmak da bağırsak sağlığını destekler. Şiddetli veya uzun süreli belirtiler varsa mutlaka bir sağlık uzmanına başvurulmalıdır.
|
|
  |
Probiyotiklerin sağlıklı yaşamdaki rolü Doç. Dr. Bülent Değertekin: "Probiyotikler alerjik hastalıkların az görülmesi açısından önemli, bazı probiyotik formların kanseri azalttığı da biliniyor" "Süt ve süt ürünleri, dondurma ve kefir probiyotik açısından oldukça zengin gıdalardır" "Diyette...
|
|
 |
ShiftDelete.Net kurucusu Hakkı Alkan, Arçelik Tadı Var Probiyotik Yoğurt & Kefir Makinesi ürününü inceleyerek evde lezzetli yoğurt yapmanın kolaylığını gösteriyor. Videoda ürünün özellikleri ve kullanımı detaylı bir şekilde anlatılıyor.
|
|
 |
ShiftDelete.Net kurucusu Hakkı Alkan, Arçelik Tadı Var ®? Probiyotik Yoğurt & Kefir Makinesi ürününü inceledi. Videoda ürünün özellikleri ve kullanımı hakkında detaylı bilgi veriliyor.
|
|
 |
Probiyotiklerin sadece bağışıklık sistemini güçlendirmekle kalmayıp, kanseri önleyici ve tedavi edici etkileri olduğunu söyleyen Diyetisyen Eda Balcı, "Probiyotikler, gıdalarla alınan makro besin öğelerinin, mineral ve vitaminlerin emilimini artırır" dedi.
|
|
 |
ÜROLOJİ Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Sofikerim, "İdrar yolu iltihabı gibi basit üriner enfeksiyonların korunmasında ve tedavisinde probiyotikler ve cranberry (turna yemişi) bileşiklerin kullanımı günümüzde birçok hekim tarafından öneriliyor" dedi.
|
|
 |
Corona Virüs ile mücadelede güçlü bağışıklık sistemine sahip olmanın, insan sağlığı açısından önemli olduğunu vurgulayan Biodesis İlaç A.Ş. Kurucusu Mustafa Aşıkoğlu, probiyotik besinlerin bu noktada önemli olduğunu söyledi.
|
|
 |
"Bağırsak mikroflorasının sağlığını korumak ve işlevlerini sağlamak için probiyotikler ve prebiyotiklere ihtiyaç vardır. diyen Okan Üniversitesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, açıkladı!
|
|
 |
Makarna, Lütfen! Kurucusu ve Gıda Mühendisi Tuğba Bayburtluoğlu evde turşu yapanlara önemli uyarılarda bulundu.
|
|
 |
Üsküdar Üniversitesi NPİİSTANBUL Beyin Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Gizem Köse, sindirim sisteminin düzenlenmesinde büyük faydası olan probiyotiklerin pek çok besinde bulunduğunu söyledi.
|
|
 |
Ramazan ayında oruç tutulan sürenin uzun olması ve aşırı sıcaklar nedeniyle vücutta kabızlık, şişkinlik ve gaz problemleri yaşanabiliyor.
|
|
 |
Dost bakteriler vücudu hastalıklara karşı koruyor. İşte probiyotiklerin faydaları...
|
|
  |
11 ayın sultanı Ramazan ayının gelmesi ile birlikte İslam alemi iftar ve sahur heyecanı yaşıyor. En çok merak edilenlerin başında ise sahurda ne yemeliyiz? Sahurda tok tutan yiyecekler nelerdir? Sahurda yenilmemesi gereken yiyecekler nelerdir? soruları geliyor.
|
|
 |
Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, aşırı şekerli ve yağlı yiyeceklerin sınav performansını olumsuz etkilediğini söyledi. Prof. Dr. Özyaral, stres düzeylerini yönetmek için diyetimize karmaşık karbonhidratlar, omega-3 yağ asitleri ve antioksidan açısından zengin yiyecekler eklememiz gerektiğini belirtti. Ayrıca, sınavlardan önce ve sınav sırasında stres düzeylerini yönetmenin önemine dikkat çekti.
|
|
 |
Koruyucu Sağlık Uzmanı Prof. Dr. Oğuz Özyaral, aşırı şekerli ve yağlı yiyeceklerin sınav performansını olumsuz etkilediğini söyledi. Prof. Dr. Özyaral, diyetinize karmaşık karbonhidratlar, omega-3 yağ asitleri ve antioksidan açısından zengin yiyecekler ekleyerek, stres düzeylerini yönetmeye ve sınav performansını artırmaya yardımcı olabileceğini belirtti.
|
|
 |
Midenin işlevlerini tam anlamıyla yerine getirebilmesi için sağlıklı olması gerekmektedir. Bu nedenle mide ağrısına iyi gelen besinleri tercih edilerek sindirim sisteminin en ideal şekilde çalışması sağlanabilir.
|
|
 |
Yemeklerle ilgili yapılan seçimler, ruhun rotasını belirleyebilir mi? Besinlerin psikolojimiz üzerindeki etkilerinin sınırları var mı?
|
|
 |
Uzman Diyetisten İdil İmamoğlu, "Doymuş yağların, yani hayvansal kaynaklı gıdalardan gelen yağların yüksek tüketimi erkeklerde sperm sayısında azalmaya neden olup, kısırlığa sebebiyet verebiliyor" dedi.
|
|
 |
"Beslenme alışkanlıklarının, ağız sağlığı üzerindeki rolü büyüktür" diyen Diş Tedavisi Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Melek Çam, diş dostu yiyecekleri açıkladı!
|
|
 |
Yiyeceklerde artan koruyucu ve katkı maddeleri kullanımı konusunda anne ve babaları uyaran Prof. Dr. Mustafa Tayar; günümüzde çocukların süt, yumurta, polen gibi klasik alerjilerin yanında cips, salam, sucuk, hazır çorba gibi yiyeceklerde bulunan katkı maddelerine karşı da alerjik tepki verdiğini belirtti.
|
|
 |
İngiltere'de yapılan bir araştırma, stresli ya da üzgün olduğunda daha fazla ya da daha az yemek yiyen çocukların, bu davranış biçimini kalıtsal olarak edinmediğini, ev ortamında geliştirdiğini ortaya koydu.
|
|
 |
KOCAELİ Çölyak Hastaları Yaşam Derneği Başkanı Nesrin Atar, çölyak hastalarının zor şartlar altında yaşadığını belirterek, "Glütensiz yiyecekler çok pahalı. Bizim ürünlerimiz, normal ürünlere göre 10-15 kat daha pahalı.
|
|
 |
Severek yediğimiz gıdaların bazıları ciddi sağlık sorunlarına neden olan zehirli maddeler içerebilir.
|
|
  |
Karaciğerinizi temizleyen gıdaları biliyor musunuz?
|
|
  |
Cinsel gücünüzü ve performansınzı arttıracak 10 yiyecek!
|
|
 |
Uzmanlar beyni öldüren yiyecekleri sıralayarak bunlardan uzak durulması gerektiğinin altını çizdi.
|
|
 |
Bilim adamları, çiğnerken ağızda ses çıkaran yiyeceklerin daha fazla iştah açtığını tespit etti.
|
|
 |
Yediğiniz besinlerin birçoğunun cinsel yaşamınızı canlandırdığını biliyor muydunuz? İşte bunlardan birkaçı...
|
|
 |
Yediklerinize biraz dikkat ederek daha oluşmadan sivilcelerden kurtulabilirsiniz.
|
|
 |
Yediklerimiz, belki de sürdüğümüz cilt kremlerinden daha etkili olabilir. Ne dersiniz?
|
|
 |
Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde düzenlenen Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi'nde gıda üretimi ve tüketimi ele alındı. Uzmanlar, hazır yemek tüketiminin artmasıyla birlikte sağlıklı gıda sorununun önem kazandığına dikkat çekti. Kongrede, probiyotik içeren Nudo Noodle'un ön lansmanı yapıldı.
|
|
 |
Amasya Üniversitesi'nden 4 akademisyen, Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde KOSGEB desteğiyle yürüttükleri projelerle çocuklara süt ve süt ürünlerini sevdirecek kırmızı ve sarı renklerde süt ürünleri üretmeyi hedefliyor. Proje kapsamında doğal gıda boyalarıyla renklendirilmiş, probiyotik açısından zenginleştirilmiş yoğurt, ayran, labne peyniri gibi süt ürünlerinin üretilmesi hedefleniyor. Amasya Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Biyoteknoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tuba Yıldırım, projenin amacının çocuklara süt ve süt ürünlerini sevdirmek olduğunu belirtti.
|
|
 |
Amasya Üniversitesi akademisyenleri, Çorum Teknoloji Geliştirme Bölgesi'nde yürüttükleri projelerle çocuklara süt ve süt ürünlerini sevdirecek kırmızı ve sarı renklerde süt ürünleri üretmeyi hedefliyor. Proje kapsamında doğal gıda boyalarıyla renklendirilmiş, probiyotik açısından zenginleştirilmiş yoğurt, ayran, labne peyniri gibi süt ürünlerinin üretilmesi planlanıyor.
|
|
 |
Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden Diyetisyen Arif Kaçan, bağırsaktaki yararlı bakterilerin sayısı ve çeşidinin artmasının kronik hastalıklara yakalanma riskini azalttığını belirtti. Kaçan, probiyotik ve prebiyotik yoğurtların faydaları hakkında bilgi verirken, yetişkinlerin günde 2-3 porsiyon süt ürünü tüketmesi gerektiğine dikkat çekti.
|
|
 |
Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden Diyetisyen Arif Kaçan, probiyotik ve prebiyotik yoğurtların faydaları hakkında açıklamalarda bulundu. Kaçan, bağırsaktaki yararlı bakterilerin sayısı ve çeşidinin artmasının kronik hastalıklara yakalanma riskini azalttığını belirtti.
|
|
  |
Doç. Dr. Hasan Basri Savaş deprem bölgelerinde beslenmeye dikkat çekti Mardin Artuklu Üniversitesi Tıbbi Biyokimya Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hasan Basri Savaş, afet bölgelerinde depremzede vatandaşların prebiyotik, probiyotik ve sinbiyotik besinlere ulaşım sağlaması gerektiğini belirtti.
|
|
 |
Ürtiker, kaşıntılı kırmızı kabarcıkların cilde yayıldığı bir cilt rahatsızlığıdır. Genellikle alerjik reaksiyonlar, enfeksiyonlar, yiyecekler, ilaçlar veya çevresel faktörler nedeniyle ortaya çıkar. Ürtikerin nedenleri arasında alerjik reaksiyonlar, böcek ısırıkları, yiyecek veya ilaç alerjileri, stres, güneş ışığı, soğuk hava, enfeksiyonlar ve fiziksel temas bulunur. Ürtiker nedir? Ürtiker nasıl geçer, bulaşıcı mı?
|
|
 |
Gluten, buğday ve benzeri tahıllarda bulunan bir protein grubudur. Glutensiz diyetin popülaritesi artarken, gluten hassasiyeti ve sağlık etkileri merak konusu oluyor. Gluten hassasiyeti veya çölyak hastalığı olanlar için zorunlu olsa da, bazı insanlar da sağlık nedenleriyle veya beslenme tercihi olarak glutensiz diyeti tercih etmektedir. Gluten nedir? Gluten hassasiyeti, çölyak hastalığı olmayan kişilerde bile karın ağrısı, şişkinlik, sindirim sorunları gibi belirtilere neden olabilir.
|
|
 |
Yaz mevsiminde çocukların sağlığını korumak için alınması gereken önlemler hakkında bilgi veren uzmanlar, çocukların sıcak havalarda daha korunaklı olması gerektiğini belirtiyor. Öneriler arasında çocukların bol su içmesi, serin bir ortamda kalması, uygun saatlerde dışarıda oynaması, hafif ve nefes alabilir kumaşlardan yapılmış giysiler giydirilmesi, güneşten korunması ve çocuğun asla arabada yalnız bırakılmaması yer alıyor. Ayrıca, çocukların serin su ile yıkanması, hafif ve besleyici yiyecekler tüketmesi, yüzme imkanı bulması ve acil durumlar için ilk yardım bilgisine sahip olunması da önemli öneriler arasında yer alıyor.
|
|
 |
Rozase, yüzde kızarıklık, kılcal damarlarda artış, sivilcelenme gibi belirtilere neden olan bir cilt hastalığıdır. Kadınlarda ve açık tenlilerde daha sık görülen bu hastalığın nedeni tam olarak bilinmemektedir. Ultraviyole ışınları, sıcak-soğuk hava, baharatlı yiyecekler gibi çevresel etkenler hastalığı tetikleyebilir. Rozase hastalığı, ilaç tedavileri, lazer-ışık sistemleri ve cerrahi müdahalelerle kontrol altına alınabilir. Hastaların kişisel tedaviye dikkat etmesi ve deri bariyerini koruması önemlidir.
|
|
 |
Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'nin Şehir Sağlığı Departmanı, muson yağmurlarının devam ettiği dönemde su yoluyla bulaşan hastalıkların yayılma olasılığının arttığını bildirerek halkı uyardı. Departman, ev yapımı ve taze yiyecekler tüketme, kişisel hijyene dikkat etme, sıvı kaybına karşı dikkatli olma ve sağlık kuruluşlarına başvurma tavsiyesinde bulundu. Ayrıca vatandaşlardan çiğ yiyecekleri sokak satıcılarından tüketmemeleri istendi. Hindistan'da muson yağmurları etkisini sürdürüyor ve pek çok eyalette şiddetli yağışlar bekleniyor.
|
|
 |
Gastroenteroloji uzmanı Prof. Dr. Hakan Demirci, aşırı sıcaklarda mide-bağırsak enfeksiyonunun arttığını belirtti. Doğru koşullarda saklanmayan yiyecekler ve içeceklerin enfeksiyonun en büyük nedeni olduğunu söyleyen Demirci, alınabilecek önlemleri de paylaştı.
|
|
 |
Terme İlçe Sağlık Müdürlüğünde görev yapan diyetisyen Seda Gözübüyük, yaz mevsimiyle birlikte yaşanan sıcak hava dalgalarında vatandaşları su tüketimi ve beslenme noktasında uyardı. Yüksek sıcaklıkların etkisiyle vücutta terleme artar ve su kaybı yaşanır. Bu nedenle su tüketimi önemlidir. Ayrıca sindirimi zor olan yiyecekler yerine meyve, sebze ve yoğurt gibi gıdalar tercih edilmelidir.
|
|
  |
Artan sıcaklarla birlikte vücuttan sıvı atımının arttığını belirten Diyetisyen Gülben Uç, yaz aylarında günlük ortalama 3 litre su tüketilmesi gerektiğini söyledi. Ayrıca kalorisi yüksek şekerli ve asitli içecekler yerine ev yapımı soğuk içecekler ve meyve sularının tercih edilmesi gerektiğini vurguladı. Öğün atlamak yerine yulaflı yiyecekler, süt meyve ikilisi ve fresh salataların tercih edilmesi önerisinde bulunan Uç, semiz otunun zengin Omega 3 kaynağı olduğunu belirtti. Meyve tüketiminde maksimum 2-3 porsiyonun aşılmaması gerektiğini söyleyen Uç, hareket kısıtlılığına karşı akşam yemekten sonra 30 dakika yürüyüş yapılmasını önerdi.
|
|
 |
Medipol Mega Üniversite Hastanesi Çocuk İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bölümü'nden Doç. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, yazın gelmesi ile birlikte bahar alerjenlerine karşı uyarılarda bulundu. Hapşırık alerjisinin (alerjik rinit) polen, ev tozu akarları, hayvan tüyleri, küf sporları ve bazı yiyecekler gibi çeşitli nedenlerle ortaya çıktığını kaydetti. Alerjinin sadece burunda kalmayıp birçok hastada ileriki dönemlerde akciğerlere de etki ederek öksürük, hırıltı, nefes darlığı gibi astım bulgularına neden olduğu bilinmektedir. Hapşırık alerjisinin tedavisinde alerjenlerden kaçınma, ilaçlar, alerji aşısı (immünoterapi) ve evde alınan önlemlerin etkili olduğunu aktaran Nacaroğlu, çeşitli önerilerde bulundu.
|
|
 |
Medipol Mega Üniversite Hastanesi Çocuk İmmünoloji ve Alerji Hastalıkları Bölümü'nden Doç. Dr. Hikmet Tekin Nacaroğlu, yazın gelmesi ile birlikte bahar alerjenlerine karşı uyarılarda bulundu. Hapşırık alerjisinin (alerjik rinit) polen, ev tozu akarları, hayvan tüyleri, küf sporları ve bazı yiyecekler gibi çeşitli nedenlerle ortaya çıktığını kaydetti.
|
|
 |
Tansiyon, kan basıncının düşüklüğü veya yüksekliğiyle ortaya çıkan bir problem olarak karşımıza çıkmakta. Tansiyon düştüğünde veya yükseldiğinde birbirinden farklı problemler ortaya çıkabilir. Peki, tuzlu ayran tansiyonu düşürür mü, yükseltir mi? Tansiyonu ne çıkarır? Tansiyonu ne düşürür? İşte, tansiyonu düşüren ve yükselten yiyecekler, içecekler...
|
|
  |
Bartın'da 417 ilkokul ve ortaokul öğrencisi, bulantı, kusma ve ishal şikayetleriyle hastanelik oldu. Tedavileri sonrası 400 çocuk taburcu edildi. Su ve yemeklerden numune alan Bartın Valiliği'nden, "Şikayetler tıbbi olarak çoğunlukla amip tanısıyla örtüşmekte olup bu tanının muhtemel sebepleri ve yaş grupları birlikte değerlendirildiğinde içilen su veya suyla hazırlanan veya suyla yıkanan yiyecekler olabileceği düşünülmektedir" açıklaması yapıldı.
|
|
 |
Superfood yani sağlıklı yiyecekler içeçecekler kategorisinde bulunan kefir hakkında "Kefirin faydaları nedir? Kefir nasıl yapılır? Kefir gaz yapar mı?" sorularının yanıtları merak ediliyor. Yoğunluğu bakımından yoğurt ile süt arasında olan kefir, mükemmel bir kalsiyum kaynağıdır.
|
|
 |
Dişler yıllar içerisinde yiyecekler, içecekler (kahve, şarap ve çay) ve sigara tüketimi nedeniyle beyazlıklarını kaybedebilirler. Bu durumu düzeltmek için diş beyazlatma (bleaching) işlemi yapılabilir. Diyerek Diş Hekimi Denizhan Uzunpınar konu hakkında bilgiler verdi.
|
|
 |
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi Diyetisyeni Serap Kocaağlar, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında dışarı çıkamayanlara şeker, şekerli yiyecekler ve içecekler ile hamur işi ve aşırı tuz içeren ürünleri sınırlı miktarda...
|
|
  |
Diyetisyen Öten: "Günlük tüketimimizde ev yapımı turşu, sirke, yoğurta ağırlık verebiliriz" Diyetisyen Beyza Vural Öten, korona virüsünden korunmak için bağışıklık sisteminin iyi olması gerektiğini belirterek, ev yapımı turşu, sirke ve yoğurt gibi yiyecekler yenilmesi gerektiğini söyledi.
|
|
 |
Kabızlık; stres, hareketsizlik ve kötü beslenme gibi etmenlerden kaynaklanır. Bu yüzden çok sık rastlanan kabızlığa doğal çözümler ararız. Peki kabızlığa ne iyi gelir? Kabızlık nasıl geçer? Kabızlık neden olur? Kabızlığa iyi gelecek yiyecekler nelerdir?
|
|
 |
Mide ağrısı, her yaştan bireyin karşılaştığı rahatsızlıklardan birisidir. Mide ağrısı, çeşitli sebeplerden kaynaklanabilir. Doktora gidemeyeceğimiz zamanlarda mide ağrısını evde/işte doğal yöntemlerle nasıl geçiririz, hangi yiyecekler iyi gelir diye araştırırız. Peki mide ağrısına ne iyi gelir? Mide ağrısı nasıl geçer?
|
|
  |
Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, iftarda yemeğe birden yüklenmemek, sahurda ise kesinlikle karbonhidratlı yiyecekler tüketmemek gerektiğini belirterek, "İftarda çok çay içsinler ama sahurda çok çay içmesinler çünkü çay idrar söktürücüdür, su kaybettirir.
|
|
 |
VM Medical Park Pendik Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Tayfun Garip, "Soframızdan eksik etmediğimiz, ekmek, pirinç, kızarmış patates gibi yiyecekler kan şekerini dalgalandırıyor. İnsülin fonksiyonlarının bozulması diyabete yol açıyor.
|
|
 |
Ekşi ve şekerli yiyecekler ile gazlı içecekleri tükettikten sonra sakın dişlerinizi fırçamalayın. Bunun yerine 1 bardak ılık su için.
|
|
 |
Mide yanması yediden yetmişe herkesin yaşadığı sorunlardan bir tanesidir. Fakat çoğu insan mide yanması neden olur sorusunun cevabını bilemez. Aşırı yağlı, ekşi, tatlı ya da baharatlı yiyecekler yemek mide yanması nedenlerinden midir, mide yanması neden olur, mide yanmasını hafifletmek için neler yapabilirsiniz? İşte cevapları…
|
|
 |
Besinler göz sağlığımız için büyük önem taşıyor. Gözün yapısını koruyan ve destekleyen birtakım yiyecekler, gözlerin daha iyi görmesine yardımcı olup, onların dış etkenlere karşı korunmasını da sağlıyor.
|
|
 |
Diyet ve Beslenme Uzmanı Şükran Yıldız "Ramazan ayında kilo kontrolü sağlamak için sahura kalkıldığında midede uzun süre kalacak ve kan şekerinde ani değişiklik yaratmayacak besinler seçilmelidir. Sahurda çok tuzlu ve baharatlı yiyecekler yenilmemelidir. Sahurda mutlaka yeterli miktarda su tüketilmelidir" diyor.
|
|